Eki 10, 2017

Günün Şarkısı-Katusha

KATUSHA/Kızıl Ordu Korosu

Katusha/Kızıl Ordu Korosu

Dünyanın en büyük ordu korosu olan ve 1928 yılında özellikle savaş koşullarında askerlere ve SSCB halklarına moral vermek amacıyla gösterilerine başlayan Kızıl Ordu Korosu, değişik birliklerden gelen, farklı rütbelerde subay ve askerlerin görev aldığı solistler, koro elemanları, orkestra ve dans gruplarından oluşuyor.Repertuarında 2 binden fazla eser bulunan Koro, Rus halk şarkılarından opera aryalarına, pop müzik şarkılarından rock parçalarına kadar geniş bir yelpazede eserler seslendiriyor.Pek çok ülkede konserler düzenleyen Kızıl Ordu Korosu, 14 Haziran 2015’te Türkiye programında seslendirdiği Türkçe parçalarla da büyük beğeni toplamıştı.Ordunun 2. Dünya Savaşı’nda bütün halkı bünyesine alarak ülkeyi Moskova sınırlarına kadar gelmiş olan Alman işgalinden kurtarması ve ülkenin toparlanmasına yardım etmesi en parlak başarısı sayılır.Aralık 2016 da yaşanan bir uçak kazasında 64 üyesinin kaybedilmesi,Rusya ile birlikte tüm dünyayı yasa boğmuştır.

Comments are closed.